Voeding & diëtetiek

Op de locatie van de HAN in Nijmegen worden lessen verzorgd voor de studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek. Naast theorie lessen krijgen de studenten ook les in het bereiden van maaltijden. Om ervoor te zorgen dat de recepten eenvoudig kunnen worden gedeeld en opgeslagen heeft Keizer Karel webdesign & online communicatie in samenwerking met de HAN een applicatie gebouwd. Met de applicatie kunnen de studenten eenvoudig recepten invoeren, bewerken, verfijnen en delen.

Beheeromgeving voor studenten

hanloginnew1Zowel de studenten als de onderwijzers hebben binnen de applicatie een eigen beheersysteem. Alle studenten hebben een eigen omgeving waarin zij hun recepten kunnen beheren. Zo kunnen zij zelf recepten invoeren, bewerken, en verfijnen. Wanneer de student tevreden is over het recept kan er goedkeuring worden aangevraagd bij zowel de diëtist als de chefkok.

Beheeromgeving voor onderwijzers

Zodra de student de goedkeuring van een recept aanvraagt, komt deze automatisch in de lijst terecht met recepten die op goedkeuring wachten. Nadat het recept door de onderwijzers, zowel de diëtist als chefkok, is goedgekeurd, wordt deze gepubliceerd. Vanaf dat moment is het recept beschikbaar voor alle andere studenten.

Berekeningsmodules

Wanneer de recepten worden opgevraagd zien de studenten naast het recept ook twee calculators. Met één van deze twee kan worden berekend hoeveel er van ieder ingrediënt nodig is. Dit kan worden gedaan door in te voeren voor hoeveel personen er wordt gekookt. Met de andere calculator kan worden berekend wat de voedingswaarde per portie is. Hiervoor hoeft alleen de portie grootte ingevoerd te worden.

hannalogin2