Teksten zijn een belangrijk onderdeel van uw website. De schrijfstijl bepaalt mede de professionaliteit van de site. De leesbaarheid bepaalt vervolgens of de bezoeker van uw site blijft doorlezen of snel afhaakt. Daarnaast is het belangrijk dat de zoekmachines weten waar uw site over gaat. De vindbaarheid van uw internetsite is voor een deel afhankelijk van de teksten. Zoekmachine optimalisatie en tekstschrijven gaan dan ook hand in hand. 

Korte, leesbare teksten voor uw website

Teksten op het internet worden op een andere manier gelezen dan bijvoorbeeld een boek. Websiteteksten worden namelijk gescand. Het liefst wil een bezoeker in één oogopslag weten wat er staat en wat uw site te bieden heeft. Plaatjes worden bekeken, de titels en subkoppen gelezen en hier en daar een stuk tekst. Binnen een paar seconden weet iemand of het de moeite loont om verder te lezen.

Deze manier van lezen vraagt om een kort maar krachtige schrijfstijl. Niet te lange zinnen, logisch ingedeeld en vooral goed leesbaar. De teksten moetenen direct zeggen waar uw website over gaat. Niet te saai, niet te oppervlakkig, maar ook zeker niet te diepgaand.

Tekstschrijven op basis van SEO

Voor een goede websitetekst zijn twee zaken belangrijk. Uw doelgroep en product of dienst. Voordat het tekstschrijven begint moeten de pluspunten van uw product of dienst helder zijn. Vervolgens wordt er een zoekwoordonderzoek uitgevoerd, zodat bekend is op welke zoektermen er moet worden gefocust om de doelgroep te bereiken. Tekstschrijven op basis van SEO zorgt ervoor dat uw website gevonden wordt. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als gespecialiseerd internet bureau schrijven wij voor u geoptimaliseerde webteksten. U kunt ons echter ook inschakelen als u uw bestaande teksten wilt laten herschrijven voor gebruik op het internet.

Neem vandaag nog contact op en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

 

 

Bel mij terug
Offerte aanvragen
1000 tekens over